"Острівці безпеки" можуть стати обов'язковими на нерегульованих переходах

Вівторок, 10 квітня 2018, 16:10
 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір ввести обов'язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзну частину дороги з 4-ма і більше смугами руху.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Відповідні зміни пропонується внести до державних будівельних норм щодо вулиць і доріг.

У новому ДБН також передбачається встановлення тільки регульованих пішохідних переходів в разі неможливості облаштування острівця безпеки на нерегульованому переході.

Реклама:

Мінімальна ширина острівця безпеки в місці пішохідного переходу повинна бути не менше 2 м, мінімальна довжина - 8 м.

Острівці безпеки можуть облаштовуватися на розділовій смузі або шляхом звуження смуг руху до 2,75 м і вигину осі смуги руху.

 

Як повідомлялося раніше, на розгляді в Міністерстві знаходиться проект державної будівельної норми, у якій пропонується зменшити ширину смуги руху в містах.

З метою покращення ситуації, урядом затверджено стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, одним із напрямків якої є зменшення швидкості в населених пунктах до 50 км/год.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що смерті на українських дорогах коштують українській економіці 1,5-2% ВВП або 4,5 мільярда доларів щорічно.

Нагадаємо, мінрегіон найближчим часом затвердить нові державні будівельні норми, що забороняють облаштування парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: