"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Цукерберг прокоментував ситуацію з Cambridge Analytіca

Середа, 21 березня 2018, 22:25
 

Голова Facebook Марк Цукерберг прокоментував витік даних компанії та ситуацію з Cambridge Analytіca.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. 

"Я хочу поділитися інформацією щодо ситуації з Cambridge Analytica, зокрема про кроки, які ми вже зробили, і які ми плануємо зробити для вирішення цієї важливої ​​проблеми", - написав він. 

"Ми несемо відповідальність за захист ваших даних, і якщо ми не можемо цього зробити, тоді ми не заслуговуємо на те, щоб вас обслуговувати. Я працював, щоб точно зрозуміти, що сталося, і переконатися, що це не відбудеться знову", - додав Цукерберг.

Реклама:

Цукерберг описав хронологію подій від запуску соціальної мережі до сьогоднішнього дня. Він згадав Когана і його додаток, і зазначив, що після того випадку жоден з додатків Facebook не може отримувати доступ до інформації друзів, якщо вони також не надали дозвіл цьому додатку.

"Минулого тижня ми дізналися від The ​​Guardian, The New York Times та Channel 4, що Cambridge Analtica, можливо, не видалила дані. Ми відразу заборонили їм користуватися будь-якими з наших послуг", - зазначив він.

За його словами, Cambridge Analtica стверджує, що вони все ж видалили дані і погодились провести криміналістичну перевірку фірмою, яку найняла Facebook, щоб підтвердити це. Facebook також співпрацює з регуляторами, які досліджують те, що сталося.

"Це було порушенням довіри між Коганом, Cambridge Analytica та Facebook. Але це також було порушенням довіри між Facebook та людьми, які діляться своїми даними з нами і очікують від нас захисту. Нам потрібно це виправити", - зазначив голова. 

За словами Цукерберга, компанія вже зробила найважливіші кроки одразу коли дізналася, що Коган передав інформацію третім особам, але назвав також додаткові заходи, яких збирається вжити:

"По-перше, ми дослідимо всі додатки, які мали доступ до великої кількості інформації, до змін, які були введені в 2014. Ми проведемо повну перевірку будь-якої програми із підозрілою активністю. Ми закриємо доступ будь-якому розробнику з нашої платформи, котрий не погоджується на ретельний аудит. І якщо ми знайдемо розробників, які зловживали особистою інформацією, ми заборонемо їх додатки і повідомимо кожному, що ці додатки могли використовувати їхню інформацію. Це також стосується даних людей, котрими зловживав Коган.

По-друге, ми обмежимо доступ до даних для розробників, щоб уникнути інших видів зловживань. Наприклад, ми закриємо розробникам доступ до ваших даних, якщо ви не користувалися своїм додатком більше 3 місяців. Ми мінімізуємо кількість даних, які ви надаєте додатку під час входу – залишиться лише ваше ім'я, фотографія профілю та електронна адреса.

Ми вимагатиме від розробників не лише отримувати схвалення, але й підписувати контракту, щоб будь-хто міг запитати доступ до своїх публікацій та інших приватних даних. Більше ми зможемо розказати в в найближчі кілька днів.

По-третє, ми хочемо переконатися, що ви розумієте, яким програмам ви дозволили отримати доступ до ваших даних. У наступному місяці верхній частині стрічки новин з'явиться інструмент, за допомогою якого ви легко зможете скасувати дозволи доступу до ваших даних для будь-якого додатка.

Такий інструмент є в налаштуваннях конфіденційності, але ми винесемо його нагору, щоб його могли бачити усі.

"Це я запустив Facebook, і врешті-решт я відповідаю за те, що відбувається на нашій платформі. Я серйозно ставлюся до того, що потрібно для захисту нашої громади. Хоча ця конкретна проблема, пов'язана з Cambridge Analytica, не може статися знову, це не змінює того, що сталося раніше. Ми використаємо цей досвід, щоб зробити нашу платформу більш безпечною і захистити наше суспільство", - зазначив Цукерберг.

"Я хочу подякувати всім вам, хто продовжує вірити в нашу місію та працювати над створенням цієї спільноти. Я знаю, що для вирішення цих питань потрібно більше часу, ніж ми хотіли б, але я обіцяю вам, що ми будемо працювати над цим і будуватимемо кращий сервіс у довгостроковій перспективі", - додав він.

Нагадаємо, 17 березня стало відомо, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки в соціальній мережі. 

Після цього в Америці почалася акція #видалифейсбук, серед її учасників - творець месенджера WhatsApp, який належить фейсбуку.

Детальніше читайте: Скандал навколо Facebook: хто і навіщо злив дані 50 мільйонів користувачів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: