ЄС пропонує новий податок для великих інтернет-компаній

Середа, 21 березня 2018, 16:05
 

Єврокомісія представила план шодо запровадження податку у 3% для технологічних гігантів на зразок Google, Facebook і Amazon.

Про це повідомляє The Financial Times.

Пропозиція Брюсселя складається з двох частин і є спробою реформування міжнародних правил щодо оподаткування цифрових компаній там, де вони роблять продажі, незалежно від фізичного розміщення їх операцій.

Доки ці довгострокові зміни не будуть узгоджені на міжнародному рівні ЄС запропонував тимчасовий податок на отримані компаніями прибутки в ЄС.

Реклама:

"Цифрова економіка - це великі можливості для Європи, і Європа - це величезне джерело доходів для цифрових фірм. Але наші доінтернетівські правила правила не дозволяють нашим державам-членам збирати податок з цифрових компаній, що працюють в Європі, але не мають фізичної присутності тут. Ось чому ми виступаємо за просування нових законодавчих норм, а також за тимчасовий податок на цифрову діяльність" - заявив євро комісар з питань оподаткування П’єр Московісі.

Пропонований новий податок ЄС стосуватиметься компаній з річним світовим оборотом більше 750 млн євро, чий сукупний оподатковуваний дохід у розмірі 50 млн євро виробляється в ЄС. Чиновники підрахували, що під дію податку підпадуть понад 100 компаній, які, за їх оцінками, приноситимуть близько 5 мільярдів євро податку щорічно.

Для набуття чинності цю пропозицію мають схвалити всі держави-члени ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: