"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилюк: говорити з МВФ про податок на виведений капітал поки немає сенсу

Середа, 21 березня 2018, 11:24

Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що дискусія з МВФ щодо заміни податку на прибуток податком на виведений капітал без знаходження компенсаторів немає сенсу.

Про це він повідомив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"МВФ знає, що компетенція і відповідальність за податкову політику і бюджет належить тільки Міністерству фінансів. Ми з ними обговорювали модель ще навесні 2017 року і вони її аналізували, коли ми готували проект закону для подання на Кабмін", - заявив міністр.

"Тоді ми прийшли до висновку разом з Фондом, що потрібно знайти компенсатори для подання до Верховної Ради. Зараз я навіть не веду дискусії з цього приводу з Фондом, поки не визначені компенсатори", - сказав він.

Реклама:

При цьому він уточнив, що Мінфін розглядає скорочення фінансування силовиків як основний ресурс для покриття бюджетних ризиків при введенні податку на виведений капітал.

"Щодо можливих компенсаторів (введення податку на виведений капітал - Ред.). У нас деякі витрати, особливо, на правоохоронні органи неадекватно завищені для нашої країни", - зазначив міністр.

"Така роль силових органів не є адекватною для демократичної країни. Слід скорочувати і їх чисельність, і фінансування. Це - одне з джерел для покриття прогнозованих бюджетних ризиків", - вважає Данилюк.

За його словами, Мінфін оцінює бюджетні втрати в перший рік заміни податку в 25,9 млрд гривень, у другій - 31 млрд гривень.

Нагадаємо, МВФ наполегливо рекомендував Адміністрації президента не вносити на розгляд Верховної ради законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

Фонд висловлює серйозну стурбованість з приводу втрат доходів державного бюджету.

Раніше вже повідомлялося, що президент Порошенко відклав подання законопроекту про податок на виведений капітал до парламенту через позицію міжнародних партнерів.

До цього Порошенко неодноразово називав впровадження податку на виведений капітал одним з головних пріоритетів на 2018 рік.

Однак під час зустрічі із представниками бізнесу президент заявив, що впроваджувати ПНК ще рано.

Детальніше про ситуацію з запровадженням в Україні податку на виведений капітал читайте у статті Економічної правди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!