"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український лоукостер підписав контракт на поставку п'яти Boeing

Вівторок, 20 березня 2018, 16:01
 

Нова українська авіакомпанія SkyUp заявила про розміщення твердого замовлення на поставку п'яти нових літаків Boeing 737 MAX каталожною вартістю 624 мільйони доларів.

Про це ЦТС повідомили в SkyUp.

У компанії уточнили, що домовилися про постачання двох Boeing 737 MAX 8 і трьох середньомагістральних Boeing 737 MAX 10.

Відносно моделі Boeing 737 MAX 10, SkyUp Airlines стала першою авіакомпанією-замовником не тільки в Україні, але і в країнах Східної Європи, Центральної Азії та СНД.

Реклама:

Українська авіакомпанія стала 95-м в світі замовником літаків серії 737 МАХ.

Поставка перших п'яти літаків безпосередньо з заводу в Сіетлі очікується в 2023 році.

Згідно з умовами контракту, передбачена опція дозамовлення ще п'яти літаків цих же моделей з аналогічними термінами поставки.

Таким чином, планується, що флот авіакомпанії SkyUp в 2023-2024 роках поповниться відразу 10-ма новітніми повітряними суднами.

"Boeing 737 MAX 8 ємністю 189 місць дозволить нам здійснювати середньомагістральні рейси (відстань понад 5000 км), а Boeing 737 MAX 10 ємністю 230 місць забезпечить нам виконання чартерних програм на масових напрямках, таких як Туреччина, Єгипет, Іспанія і т. д. Обидва типи повітряних суден мають низькі операційні витрати, що дозволить авіакомпанії істотно знизити вартість перельотів і запропонувати ринку якісний продукт за доступною ціною", - говорить гендиректор SkyUp Airlines Євген Хайнацький.

В авіакомпанії проінформували, що на сьогоднішній день її флот становлять три літаки Boeing 737 Next Generation - два повітряних судна 2013 випуску і ще один літак Boeing 737-700NG 2002 року випуску.

У SkyUp також повторили про свій намір почати польоти вже в квітні цього року: спочатку це будуть чартери, а з середини літа відбудуться перші регулярні рейси за маршрутами Київ-Одеса і Харків-Одеса.

За інформацією джерел видання, SkyUp взяла в лізинг два Boeing 737-800, які раніше експлуатувалися авіакомпанією Malaysia Airlines.

Інформація про літаки вже подана для реєстрації Державіаслужбою України, що дасть можливість авіакомпанії на отримання сертифіката експлуатанта повітряних суден.

Як повідомлялося, з квітня 2018 року національний авіаперевізник SkyUp почне виконувати чартерні рейси,  а з травня – внутрішні та міжнародні регулярні рейси.

Детальніше читайте у статті: Sky Up. Чи "злетить" новий український авіаперевізник

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: