"Нова Пошта" про продаж даних: бази можуть належати кому завгодно

Вівторок, 6 лютого 2018, 19:36
 

У компанії "Нова Пошта" заявили, що бази даних клієнтів, виставлені на продаж в інтернеті, можуть належати будь-якому іншому українському підприємству.

Про це в коментарі ЕП заявив директор з інформаційних технологій групи компаній "Нова Пошта" Олександр Євстратов.

Раніше з'явилася інформація, що в мережу виставлені на продаж дві бази клієнтів компанії "Нова пошта" - на 500 тисяч і на 18 мільйонів користувачів.

Коментуючи цю інформацію Євстратов зазначив, що база на скріншоті в пості може належати будь-якому іншому українському підприємству.

Реклама:

"Там немає жодних ознак того, що це дані саме Нової Пошти. Більш того, первинний аналіз зображення на скріншоті показав, що в таблиці є дані, які відсутні в нашій поточній базі", - сказав він.

"В компанії піклуються про інформаційну безпеку та захист даних клієнтів, це один з наших ключових пріоритетів. Ми впроваджуємо нову стратегічну IT-програму, в якій особливу увагу приділяємо саме інформаційній безпеці і передовим механізмам захисту даних і моніторингу ризиків", - зазначив Євстратов.

За його словами, компанія планує запуск систем криптографічного захисту, анонімізації персональних і аналітичних даних.

"Ми також вдячні фахівцям IT-спільноти за привернення уваги до цієї проблеми. І хоча первинний аналіз показує, що інформація у зазначеній базі нерелевантна, це не применшує для нас значущості проблеми. Навпаки, це привід для того, щоб якомога швидше запустити все заплановане в сфері IT-безпеки", - підсумував Євстратов.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: