"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

SpaceX запустить перші супутники для роздачі інтернету

Вівторок, 13 лютого 2018, 15:40
 

SpaceX проведе черговий запуск Falcon 9 з двома тестовими супутниками для роздачі інтернету Microsat 2a і 2b.

Про це повідомляє high-tech.fm.

Відзначається, що SpaceX планує вивести на орбіту мережу з тисяч таких супутників. До 2027 року вони повинні забезпечити повне покриття інтернетом всієї поверхні Землі.

Як передає NASA Spaceflight.com, демо-супутники стануть першим компонентом розгалуженого "сузір'я" супутників Starlink.

Реклама:

Згідно з бізнес-планом, з 2019 по 2024 роки SpaceX виведе на орбіту 4425 супутників для роздачі інтернету.

Раніше представники компанії розповідали, що "сузір'я" розташуються на низькій навколоземній орбіті на висоті 1110-1350 км - нижче, ніж традиційні геостаціонарні супутники. Завдяки цьому затримка при передачі сигналу становитиме всього 25-35 мілісекунд. При цьому у більшості супутникових провайдерів цей показник становить 600 мілісекунд.

Всього SpaceX обіцяє забезпечити інтернетом мільярди людей, в тому числі жителів віддалених і сільських регіонів. Система Starlink буде передавати сигнал безпосередньо на станції і термінали в будинках користувачів, для їх роботи буде потрібно мінімум інфраструктури.

Це дозволить провести інтернет в регіони, де раніше доступ до мережі був відсутній. При цьому швидкість з'єднання навіть в найвіддаленіших точках буде доходити до 1 Гбіт/с.

Відзначається, що супутниковий бізнес повинен стати головним джерелом прибутку для SpaceX. Згідно з внутрішніми документами компанії, до 2025 року цей напрям принесе SpaceX дохід в розмірі 30 млрд доларів і операційний прибуток 15-20 млрд.

Нагадаємо, SpaceX здійснила історичний запуск Falcon Heavy - найпотужнішої ракети в світі.

Рекомендуємо почитати: Ілон Маск про запуск Falcon Heavy: У мене в голові була картинка величезного вибуху на майданчику

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: