"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook засудили за незаконне використання персональних даних

Вівторок, 13 лютого 2018, 14:45
 

Німецький регіональний суд визнав використання Facebook персональних даних незаконним, оскільки компанія в ряді випадків запитує на це дозвіл.

Про це пише Reuters.

Федерація німецьких споживчих організацій повідомила, що деякі налаштування Facebook, встановлені за замовчуванням, порушують споживче законодавство і що суд визнав частини згоди на використання даних недійсними.

"Facebook приховує налаштування за замовчуванням, які порушують конфіденційність, і не інформує про це користувачів при реєстрації", - каже експерт з судових питань VZVB Хейко Дуенкель.

Реклама:

Представник суду підтвердив, що рішення було винесено, але відмовився від коментарів. У Facebook заявили, що оскаржуватимуть рішення суду.

Проте компанія збирається оновити свої рекомендації щодо захисту даних і умови обслуговування, щоб вони відповідали новим правилам ЄС, які повинні вступити в силу в червні.

Facebook вже стикалася з критикою з боку німецьких органів з питань конкуренції через обробку персональних даних.

Федеральне управління по боротьбі з картелями заявило в грудні, що воно заперечує проти того, як Facebook отримує доступ до даних третіх осіб при відкритті облікового запису. Зокрема, мова йде про сервіси, що належать компанії - WhatsApp і Instagram.

Більш того, Facebook бачить, якими сайтами користуються його клієнти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: