Розвіданих запасів газу Україні вистачить на 22 роки - "Надра України"

П'ятниця, 12 січня 2018, 16:10
 

Україна має в своєму розпорядженні доступні для видобутку запаси у 452,8 мільярда кубометрів газу, яких за нинішніх темпів видобутку вистачить на 22 роки.

Про повідомив глава правління НАК "Надра України" Ярослав Климович у своїй статті в "Урядовому кур'єрі".

"В Україні 402 родовища вуглеводнів, у промисловій розробці - 269. Державним балансом запасів корисних копалин України в 402 родовищах враховуються видобуті запаси природного газу в кількості 905,6 мільярда кубометрів (видобуті 68,9 відсотка всіх запасів)", - зазначає він.

"Як показує досвід видобувних робіт в Україні, з цих запасів можна добути лише половину (452,8 мільярда кубометрів газу) ... а це на 22 роки видобутку", - стверджує Климович.

Реклама:

За даними керівника "Надр України", якщо врахувати перспективні ресурси, то до видобувних запасів можна приплюсувати ще 256,6 мільярда кубометрів газу.

На його думку, поліпшити ситуацію можна за рахунок широкомасштабних геологорозвідувальних робіт на територіях, де розташовані ресурси в 5,6 трильйона кубометрів газу, а також за рахунок розвідки нетрадиційних покладів газу.

За оцінками державного підприємства "Укрнаукагеоцентр", вони становлять 32 трильйони кубометрів.

У той же час державна газовидобувна компанія "Укргазвидобування" заявила, що має намір активізувати роботу з дорозвідки наявних родовищ у західному регіоні України.

"Для збільшення видобутку газу в західному регіоні "Укргазвидобування" активізує роботу з дорозвідки наявних родовищ, якими оперує "Львівгазвидобування", - йдеться у повідомленні компанії.

Розвідницьке буріння планують провести на шести родовищах "Львівгазвидобування", яке наразі розробляє загалом 39 родовищ, на яких розташовані близько 500 свердловин.

Нагадаємо, голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко раніше заявив, що компанія планує почати видобувати природний газ на ліцензійних ділянках, які розташовані на шельфі Чорного моря і вже через 5-7 років вийти на показник видобутку 5 млрд кубометрів газу в рік.

Раніше Прохоренко заявляв, що до 2020 року Україна збільшить видобуток газу та зменшить його споживання, що дозволить більше не імпортувати "блакитне паливо".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: