Стали відомі терміни запуску єдиного е-квитка в Києві

П'ятниця, 12 січня 2018, 15:35
 

Компанія "Амріта комплексні рішення" повинна поставити всі бортові комп'ютери і валідатори для впровадження єдиного електронного квитка до кінця березня 2018 року.

Про це стало відомо зі звіту Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації.

Впровадити систему електронного квитка планують у другому кварталі 2018 року, хоча півтора місяці тому в КМДА називали більш чіткі терміни - квітень.

У КП "Київпастранс" відзвітували, що модернізація існуючої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в міському транспорті - триває.

Реклама:

Крім впровадження окремих елементів нової системи на швидкісному трамваї, фунікулері, міській електричці, ведуться роботи по оснащенню рухомого складу наземного громадського транспорту обладнанням для здійснення розрахунків за проїзд електронними квитками.

У документі зазначили, що переможцем тендеру на закупівлю обладнання, необхідного для впровадження е-квитка в наземному пасажирському транспорті Києва, стало ТОВ "Амріта Комплексні Рішення".

За результатами аукціону, компанія здійснить ці роботи за 365 млн грн.

Поставку обладнання планувалося здійснити в два етапи: на першому - поставити 500 одиниць комплектів технічних засобів автоматичної оплати проїзду і 300 одиниць приладів інспекції в термін до 20 грудня 2017 року; на другому - поставити 1000 одиниць комплектів до 20 березня 2018 року.

Виходячи з викладеного, орієнтовний термін введення електронного квитка на наземному громадському транспорті в тестовому режимі - другий квартал 2018 року, говориться в документі.

Як повідомлялося раніше, в листопаді директор Департаменту інформаційних технологій Київської міськдержадміністрації Юрій Назаров заявляв, що допоставить 1000 комплектів обладнання повинні на початку 2018 року. Хоча зараз назвали термін - 20 березня.

Тоді ж, в листопаді, Назаров розповів, що змонтувати обладнання і запустити систему єдиного електронного квитка в експлуатацію планують до квітня.

На даний момент, система безконтактної оплати в громадському транспорті вже працює у Житомирі, Сумах та Харкові.

Нагадаємо, закон про електронний квиток в міському транспорті був прийнятий Верховною Радою 17 січня, підписаний президентом 3 лютого, опублікований в офіційній парламентській газеті "Голос України" у вівторок 7 лютого і набув чинності 7 травня.

ЕП детально пояснила, що зміниться з підписанням цього закону: Єдиний електронний квиток. Як це буде працювати?

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: