Менеджер Григоришина буде відповідати за закупівлі в "Укртрансгазі"

Вівторок, 5 грудня 2017, 12:40
 

Членом правління і віце-президентом з питань закупівель, матеріально-технічного забезпечення та капітального будівництва ПАТ "Укртрансгаз" обрано Андрія Хоменка.

Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Відповідне рішення ухвалене 1 грудня 2017 року зборами акціонерів компанії, єдиним акціонером якого є НАК "Нафтогаз України".

Хоменко у 2008-2011 роках працював генеральним директором ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря-Машпроект" (Миколаїв).

Реклама:

Потім він тривалий час працював на підприємствах бізнесмена Костянтина Григоришина.

З грудня 2011 року по квітень 2013 року був радником в дирекції представництва групи "Енергетичний стандарт", потім - гендиректором Energy Standard Industries Limited, а з липня 2015 року по травень 2017 року - радником гендиректора ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання".

Як повідомлялося, "Укртрансгаз" у січні-вересні 2017 року збільшив капітальні інвестиції в об'єкти газотранспортної системи України на 46% (на 485 млн грн) у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 1,54 млрд грн.

У грудні 2016 року правління "Нафтогазу України" не погодило закупівлю "Укртрансгазом" обладнання і робіт у Сумського НВО для реконструкції компресорних станцій "Ананьїв", "Задніпровська" і "Південнобузька" на суму понад 4 млрд грн, оскільки обладнання призначалося і могло бути використане для реконструкції КС, задіяних в транспортуванні газу в напрямку Туреччини.

З урахуванням домовленості між Росією і Туреччиною про реалізацію проекту "Турецький потік", який покликаний замістити транзит російського газу до Туреччини через територію України, така інвестиція була визнана недоцільною.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що бізнес-партнер Петра Порошенка, росіянин Костянтин Григоришин, отримує неабиякий фінансовий зиск від дружби з президентом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: