"Перший водневий енергетичний форум "H2U" – 2018" розпочав підготовку в Україні

Середа, 13 грудня 2017, 10:35
 

Міжнародний водневий енергетичний форум "H2U" відкрив офіс в Україні та розпочав організаційні та підготовчі заходи. Форум відбудеться в травні 2018 року в Києві. Тематика та головний меседж форуму: "Водень – безмежна енергія". Безмежна з точки зору відновлюваної енергетики, зберігання і трансформації енергії. Водневі технології мають необмежений потенціал для їх впровадження в побутовій та промисловій сферах України.  

На думку організатора та модератора форуму, бізнесмена та інвестора у відновлювальну енергетику України Олександра Рєпкіна, – "Воднева енергетика необхідна Українській енергетичній системі спочатку як балансуюча потужність, а згодом – як основа Національної енергетичної системи України. Залучення та впровадження в Україні міжнародних програм Hydrogen Council сприятиме сталому розвитку економіки за рахунок нового технологічного прогресу".  

Водневий форум "H2U" має на меті об’єднати фахівців енергетичного комплексу України, представників влади та бізнесменів Європейського Союзу, Канади та Азії. Формат заходу відповідатиме міжнародним вимогам. Окрема увага приділятиметься співпраці з державними інститутами України, розуміючи необхідність урядової та міжнародної підтримки програм водневої енергетики. Також організатори планують запросити до дискусії представників ООН. Оскільки, згідно з доповідями Ради Безпеки, впровадження водневих енерготехнологій суттєво знижує шкідливі викиди в атмосферу та може стримувати темпи глобального потепління. За міжнародними оцінками, водневі технології можуть щорічно зменшувати викиди СО2 на 6 гігатонн – це більше, ніж виробляють Сполучені Штати Америки.

Відповідно до досліджень Bloomberg та Hydrogen Council, глобальна енергетична система до 2050 року буде складатися на 20 відсотків з водневої генерації. McKinsey&Co стверджує, що прямі інвестиції об’єднаного міжнародного автомобільного консорціуму (BMW, Daimler, Toyota, Shell, Total) до 2030 року будуть складати 25 мільярдів доларів США, для досягнення показників 15 000 000 легкових та 500 000 промислових автомобілів на дорогах Північної Америки та ЕС. Розуміючі світові тренди, організатори ведуть діалог із виробником автомобілів щодо можливої презентації в рамках форуму першого серійного автомобіля на водневій технології, масове виробництво  якого для ринків Європи та США планується у 2018 році.

Реклама:

Підтримуючи державний курс на децентралізацію, на форумі також будуть презентовані найкращі європейські муніципальні моделі енергетичної децентралізації міст та інвестиційні пакети міжнародних, регіональних проектів України.

Олександр Рєпкін – "В майбутньому технологія водневої генерації повинна бути сприйнятлива для кожного. Ми розуміємо, що великі справи починаються з маленького почину. Тому енергетичному ринку України потрібна вже сьогодні інтеграція в майбутнє".  

Саме для популяризації водневої енергетики та програм відповідального споживання електрики серед молоді планується співпраця з вищими навчальними закладами міста Києва. А з метою взаємодії українських експертів з міжнародними програмами популяризації новітніх енергетичних проектів та покращення інформаційного обміну з найкращими експертними площадками (Bloomberg та інші) планується створення Українського водневого інформаційного клубу.

Форум планує стати щорічним та представляти Україну на закордонних експертних заходах та форумах. Організаційний комітет запрошує експертів енергетичного комплексу, державних діячів та представників засобів масової інформації долучатися до цього міжнародного проекту та підтримати новітню світову "енергетичну революцію".

Для України впровадження новітніх промислових та децентралізованих водневих енергетичних систем зміцнить національну енергетичну безпеку та позитивно відобразиться на міжнародному іміджі України як інноваційної та розвиненої країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!