"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луценко показав документи про перерахування грошей Януковича у бюджет

Четвер, 9 листопада 2017, 09:05

Конфісковані у Януковича кошти не зникли, а надійшли на рахунки Держказнчейства і вже використовуються на державні потреби.

Про це генеральний прокурор України Юрій Луценко написав у facebook.

"Всі 1,5 млрд дол, які були спецконфісковані у членів ОЗУ Януковича нікуди не зникали і давно знаходяться на рахунках Держказначейства. Більше того, ці кошти вже працюють на Армію та інфраструктурні проекти", - написав він опублікувавши фотокопії листів від Ощадбанку і Державної казначейської служби.

"А ще спецконфіскували Одеський нафтопереробний завод і 1000 вагонів. Теж все на місці, під контролем держави", - додав він.

Реклама:

Як повідомлялось, 8 листопада в НАБУ заявили, що заарештовані в "Ощадбанку" гроші, які належали компанії Quickpace Limited, пов'язаній з нардепом Олександром Онищенком, зникли.

Через це бюро зареєструвало кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими службовими особами ВАТ "Державний ощадний банк України" незаконних дій з майном, на яке накладено арешт.

Пізніше заступник генпрокурора Євген Єнін заперечив зникнення 156,8 мільйонів доларів з арештованих рахунків компанії, підконтрольній депутату Верховної Ради Олександру Онищенку.  

Сам Онищенко стверджує, що не має стосунку до арештованих коштів компанії Quickpace Limited, про зникнення яких заявило НАБУ.

Читайте також: Як НАБУ і ГПУ посварились через гроші Онищенка чи Януковича

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: