"Нафтогазу" не вдалося призначити поляка Станчака президентом "Укртрансгазу"

Середа, 8 листопада 2017, 11:40
 

НАК "Нафтогаз України" призначив Павела Юзефа Станчака віце-президентом і членом правління "Укртрансгаз" терміном на один рік.

Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому на офіційному сайті.

Відповідне призначення закріплено рішенням зборів акціонерів оператора ГТС країни від 6 листопада 2017 року.

Як повідомлялося, Станчака було призначено керівником "Укртрансгазу" 20 серпня 2017 року, проте Служба безпеки України не оформила йому дозвільних документів, необхідних для початку виконання обов'язків на цій посаді.

Реклама:

Фактичне виконання обов'язків глави компанії на сьогодні виконує перший віце-президент Мирослав Химко.

Раніше ЕП повідомляла, що голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запропонував Станчака на посаду президента ПАТ "Укртрансгаз".

Павел Станчак - виходець з польської державної нафтогазової компанії PGNiG.

Працював на керівних посадах у її структурному підрозділі PGNiG Technologie S.A. (польський аналог "Укргазенергосервісу" - структурної одиниці "Укртрансгазу", яка здійснює ремонти та будівництво енергетичної інфраструктури).

Як повідомляла ЕП, два місяці тому на посаду президента ПАТ "Укртрансгаз" Андрієм Коболєвим була запропонована кандидатура Віллема Коппулса, але наглядова рада НАК відмовилася її затвердити.

"Укртрансгаз", 100% якого належать НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною місткістю 31 млрд куб м.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: