Суд дозволив страховій компанії "Саламандра" залишитися на ринку

Четвер, 23 листопада 2017, 19:50

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов страхової компанії "Саламандра-Україна" і скасував рішення Нацкомфінпослуг про анулювання ліцензій на здійснення страхової діяльності компанії.

Про це йдеться в рішенні Окружного адмінсуду Києва від 22 листопада, копія якого є в розпорядженні FInClub.

Крім того, суд зобов'язав Нацкомфінпослуг повернути страховику сплачений судовий збір в розмірі 1,6 тисяч гривень "за рахунок бюджетних асигнувань".

Нагадаємо, 29 червня Нацкомфінпослуг анулювала всі ліцензії СК "Саламандра-Україна" на здійснення страхової діяльності.

Реклама:

Всього у компанії була 21 ліцензія. Підставою для санкцій стали результати позапланових перевірок страховика: у встановлені терміни СК не усунула всі порушення.

В "Саламандра-Україна" не погодилися з рішенням регулятора і 7 липня звернулися в Експертно-апеляційну раду при Державній регуляторної службі (ДРС) з проханням скасувати рішення Нацкомфінпослуг про відкликання ліцензій як безпідставні і як такі, які йдуть врозріз з практикою правозастосування.

ДСР призупинила рішення регулятора, проте остаточний вердикт обіцяла винести після рішення суду.

У СК "Саламандра-Україна" відзначили, що в суді розглядається аналогічний позов про визнання незаконним рішення Нацкомфінпослуг щодо анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності СК "ДІМ Страхування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!