"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Три європейські країни почали розслідування через приховування Uber крадіжки даних

Четвер, 23 листопада 2017, 10:50

Як мінімум три європейських країни - Італія, Великобританія і Нідерланди - відкрили розслідування щодо Uber через повідомлення про те, що компанія навмисно промовчала про крадіжку даних 57 мільйонів користувачів і водіїв.

Про це повідомляє TJournal з посиланням на Bloomberg і Financial Times.

Представник італійського відомства заявив, що причиною розслідування стала "очевидна відсутність достатніх заходів безпеки" в Uber. Президент місцевого управління із захисту інформації Антонелло Соро зазначив, що відомство дасть оцінку витоку даних, щоб "зробити необхідні дії" для захисту громадян. Про які заходи йдеться, не уточнювалося.

Реклама:

Голландський регулятор повідомив, що отримав доповідь від Uber про те, що сталося з даними користувачів і водіїв. У відомстві пообіцяли розглянути звіт у всіх подробицях.

В управлінні комісара з інформації Великобританії визнали, що витік в Uber викликала "велику заклопотаність" в плані безпеки даних користувачів.

Як зазначив Bloomberg, повноваження всіх 28 регуляторів Європейського Союзу мінімальні, а більшість з них не мають повноважень штрафувати Uber. Ситуація зміниться після 25 травня 2018 року, зі вступом в силу "Положень про захист даних" (General Data Protection Regulation, GDPR). Тоді влада зможе стягувати з міжнародних компаній до 4% їх річного доходу за порушення при обробці і зберіганні персональних даних.

Нагадаємо, Uber більше року приховувала факт хакерської атаки, в результаті якої були викрадені особисті дані 50 мільйонів пасажирів і 7 мільйонів водіїв сервісу, і заплатила зловмисникам, щоб запобігти подальшому витоку даних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!