Google стежить за користувачами Android навіть при відключеній геолокації

Середа, 22 листопада 2017, 15:00

З початку 2017 року Google збирав дані про місцезнаходження користувачів Android-пристроїв, навіть якщо на гаджетах були включені сервіси за визначенням геолокації.

Про це повідомляє Quartz.

Відзначається, що всі дані відправлялися в Google.

Реклама:

Навіть пристрої, які були скинуті до заводських налаштувань, з відключеними службами визначення місця розташування, відправляли геолокацію в Google.

В результаті Google мав доступ до даних про місцезнаходження окремих осіб і їх рухах, які виходили далеко за рамки розумного очікування споживачів щодо конфіденційності.

Відзначається, що практика викликала занепокоєння у людей, особливо у співробітників правоохоронних органів або жертв домашнього насильства, які виключали служби визначення місцезнаходження, думаючи, що вони повністю приховують своє місцезнаходження.

Незважаючи на те, що дані, відправлені в Google, зашифровані, їх можна було відправити третім особам, якщо телефон був зламаний шпигунськими програмами або іншим шкідливим ПЗ.

В Google факт відстеження підтвердили. Компанія визнала, що збирає такі дані протягом 11 місяців, але пообіцяла прибрати цю функцію до кінця листопада.

Відзначається, що в розділі політики конфіденційності Google зазначено, що компанія буде збирати інформацію про місцезнаходження з пристроїв, що використовують її послуги, але не вказує, чи буде вона збирати дані, якщо служби визначення місцезнаходження відключені.

Раніше повідомлялось, що камера iPhone таємно стежить за користувачами.

Рекомендуємо почитати: Навіщо заклеювати камеру ноутбука

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: