Кабмін звинувачує "Нафтогаз" у невиплаті дивідендів. У Коболєва спростовують

Вівторок, 21 листопада 2017, 16:20 -

Голова Мінекономрозвитку Степан Кубів звинувачує НАК "Нафтогаз України" в ухиленні від виплати дивідендів від діяльності нафтового бізнесу.

Про це йдеться в листі міністерства на адресу "Нафтогазу".

Свій підхід Кубів пояснює відсутністю нормативної бази в країні для оплати госптовариством (в даному випадку - "Нафтогазом") дивідендів на підставі консолідованої річної фінансової звітності з урахуванням показників госпсуб'єктів, що входять в консолідовану звітність госптовариства.

"Облік "Нафтогазом" дивідендів підлеглих йому підприємств за 2016 рік у складі дивідендів, сплачених самим "Нафтогазом" до держбюджету, є ухиленням від виконання вимог законодавства в частині оплати дивідендів", - йдеться в листі.

Реклама:

Пред'явлена ​​претензія є виключно юридичною, оскільки де-факто 760 млн грн (50% чистого прибутку нафтового крила НАК - "Укртранснафти" і "Укрспецтрансгазу" від роботи за 2016 рік) були виплачені "Нафтогазом" до держбюджету в рамках консолідованого траншу в цьому році.

Проте, МЕРТ прирівнює формальне порушення процедури виплати дивідендів до їх невиплати, і ставить питання про необхідність вирішення цієї проблеми шляхом перерахування до держбюджету шуканої суми.

 
 

Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: