У Славутичі запрацювала найбільша котельня на біопаливі

Понеділок, 20 листопада 2017, 19:55
 

У Славутичі на Київщині почала працювати найбільша в Україні котельня на біопаливі потужністю 10,5 мВт.

Про це повідомила прес-служба групи компаній "Укртепло".

Зазначається, що котельня на 40% забезпечує потреби міста у тепловій енергії та гарячій воді.

Завдяки використанню відновлюваних джерел енергії Славутич за підсумками опалювального сезону зможе зекономити щонайменше 4 млн грн.

Реклама:

Також очікується зменшення споживання природного газу на 7 млн кубів.

Наступний крок після запуску котельні на біопаливі – будівництво біоТЕЦ на відновлюваних джерелах енергії загальною потужністю 12,5 МВт на годину електричної енергії, яка також вироблятиме 25 ГКал/год теплової енергії.

Крім того, неподалік Славутича буде висаджено близько 1 500 га енергетичної верби. Це дасть можливість забезпечити котельню та біоТЕЦ деревинною сировиною.

"Внаслідок реалізації цих проектів буде створено "зелений" енергетичний кластер, і місто Славутич зможе повністю відмовитися від використання природного газу в житлово-комунальному господарстві", – повідомив Іван Надєїн, засновник групи компаній "Укртепло", власника котельні на біопаливі.

Меморандум про співпрацю Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження, Славутицькою  міською радою і групою компаній "Укртепло" було підписано 20 листопада.

Нагадаємо, транспортне управління Лондона переводить частину міських автобусів на біодизельне паливо, виготовлене з кавових відходів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: