Київська влада пропонує пробачити забудовникам 1,8 мільярда гривень

Четвер, 2 листопада 2017, 19:00

Списати заборгованості забудовників за 2016 рік за сплату пайової участі як безнадійні пропонує перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас був борг 1,8 млрд гривень в минулому році. По цим грошам давно вже минув строк позовної давності. Їх потрібно просто взяти і списати. Все, що можна було, ми звідти вже витягли", - сказав він на прес-брифінгу в четвер.

На думку представника реанімаційне пакету реформ Віталія Гриба, перед списанням боргу потрібно провести перевірку, яка його частина неліквідна.

Реклама:

За його словами, частина юросіб-забудовників вже може не існувати або ж випадок може бути безнадійним.

У той же час, за словами Гриба, існують інші можливості залучення боржників до відповідальності.

"Найчастіше такі заборгованості пов'язані з кримінальними діяннями. Не виключаю, що в деяких випадках заборгованість можна реанімувати за рахунок кримінальної відповідальності", - пояснив він.

За словами Гриба, в 2017 році зросла заборгованість по пайовій участі в міський бюджет Києва: станом на 1 жовтня цей показник збільшився на 250 млн гривень у порівнянні з 1 лютого.

У той же час Плис пояснив, що рівень сплати пайових внесків забудовниками виріс, а заборгованість збільшилася через зростання інфляції і нарахування пені.

Він додав, що в результаті перевірок аудитори істотно знижували заявлену забудовниками вартість інженерних мереж, яку вираховують із пайової участі, тому завдяки нововведеній процедурі перевірки інженерних мереж місто заощадив 200 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: