Мінсоцполітики заявляє про скорочення кількості отримувачів субсидії

Середа, 15 листопада 2017, 13:10
 

На опалювальний період субсидію на оплату комунальних послуг отримали 6,6 мільйона українських родин.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

З них  – 5,8 млн отримали житлові субсидії і 800 тисяч - субсидії на тверде паливо.

При розрахунку розміру субсидії на опалювальний сезон 2017/18 років брали до уваги доходи громадян за I і II квартал 2017 року. Субсидію автоматично розрахували усім тим, кому у травні цього року допомогу було перепризначено на новий період - 2017-2018 роки.

Реклама:

Повідомляється, що тим сім’ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, будуть компенсовані жовтневі витрати на комунальні послуги.

Буде також компенсовано витрати на комунальні послуги за листопад у разі звернення за допомогою у грудні - протягом двох місяців з дати початку опалювального періоду.

Особи, які стали пенсіонерами, наприклад у вересні цього року, або пенсіонери, які припинили працювати, скажімо у жовтні цього року, і не мають інших доходів окрім пенсії, мають змогу оформити субсидію, виходячи лише з одного доходу - пенсії. Для цього необхідно з декларацією про доходи звернутися в управління соціального захисту населення і допомогу перерахують.

У квітні міністр соціальної політики Андрій Рева назвав кількість отримувачів субсидій у січні 2017 року. Таких сімей було 7,5 млн — понад 50% населення країни. Ще 1,5 млн сімей, за розрахунками міністерства, мали право на оформлення "невеликої субсидії", але не скористалися ним.

Нагадаємо, 14 листопада Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про держбюджет на 2018 рік, в якому закладено 55 мільярдів гривень витрат на субсидії.

Рекомендуємо почитати: Все про нову субсидію: кому, скільки, за що, хто заплатить

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: