Фонд держмайна пропонує переглянути список об'єктів заборонених до приватизації

Вівторок, 14 листопада 2017, 18:10

Голова Фонду держмайна запропонував переглянути список об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Фонд державного майна України пропонує переглянути список об'єктів заборонених до приватизації, або розробити новий закон до якого включити лише ті підприємства, які дійсно мають стратегічне значення для держави", - написав голова.

За його словами, майже 200 підприємств, які за програмою Тріаж мають бути приватизовані, знаходяться в забороні. І левова частка з них не несе жодного стратегічного значення. Мінагрополітики має 41 підприємство зі статусом стратегічності. Полтавський, Ніжинський, Радивилівський хлібокомбінати, радгоспи, коконосушарки, конярства, закінчуючи Укрспиртом.

Реклама:

"У чому їх стратегічність, це звичайні підприємства, котрі лобістськими шляхами потрапили під заборону для приватизації. За державою повинні залишатися лише ті об'єкти, які забезпечують безпеку, обороноздатність, інфраструктуру", - зауважив Трубаров.

"Мінкультури і те має 6 стратегічних підприємств, міністерство соцполітики - 14, Мінекономрозвитку - 31. Держава має бути регулятором, а не самостійно вести господарську діяльність. Майже кожна 4 справа НАБУ саме по корупції на держпідприємствах. Фонд звертається до Комітету з питань економічної політики Верховної Ради із закликом внести зміни в діючий закон, або розробити новий", - додав він.

Нагадаємо, Фонд держмайна назвав об'єкти, які хоче продати до кінця року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!