"Нафтогазу" залишили кредитну лінію на закупівлі газу

Вівторок, 14 листопада 2017, 16:55

Світовий банк не бачить причин відмовляти "Нафтогазу" в подальшому наданні фінансових гарантій на закупівлю газу в період опалювального сезону, незважаючи на проблеми з корпоративним управлінням.

Про це повідомила сьогодні журналістам директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, чи не буде конфлікт у "Нафтогазі" перешкодою для подальшої підтримки Світовим банком закупівель нашою країною газу, представник Світового банку нагадала, що минулого року банк видав гарантію на закупівлю газу на 0,5 мільярда доларів в зимовий період.

"Цей механізм поновлюваний, і їм знову можна скористатися. Цей фінансовий механізм працює дуже добре. Усі юридичні зобов'язання і умови виконуються, і тому у нас немає причин, незважаючи на проблеми в інших частинах сектора, це припиняти", - сказала Кахконен.

Реклама:

Вона підкреслила, що використовується механізм гарантує постачання газу і дозволяє їх диверсифікувати, знизивши залежність від поставок з Росії.

Нагадаємо, за револьверною кредитною лінією "Нафтогаз" може використати до 300 млн дол. для закупівлі газу у європейських постачальників.

Нагадаємо, 19 вересня незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Пол Ворвік та Маркус Річардс вирішили піти у відставку.

Як повідомляла ЕП, навесні поточного року троє незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу" Чарльз Проктор, Маркус Річардс і Пол Уорвік звернулися до уряду з попередженням про можливий відхід в разі відсутності зрушень у вирішенні хронічних проблем НАК.

Цю ж заяву підписала Юлія Ковалів, яка тоді займала посаду голови наглядової ради "Нафтогазу".

Чарльз Проктор залишив компанію 30 вересня.

3 квітня Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень як члена наглядової ради компанії за власним бажанням.

Загалом до наглядової ради "Нафтогазу" входило 5 членів: екс-міністр енергетики Володимир Демчишин Юлія Ковалів та іноземці Пол Ворвік, Чарльз Проктор і Маркус Річардс.

Детальніше про конфлікт керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва і прем'єра Володимира Гройсмана читайте у матеріалі на ЕП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!