Гройсман хоче позбутися імпорту вугілля

П'ятниця, 10 листопада 2017, 16:16

Метою реформування державних вугільних шахт, прописаного в ухваленій Урядом Енергетичній стратегії, є модернізація шахт, забезпечення держави власним вугіллям по збалансованій собівартості і забезпечення шахтарів роботою та зарплатою. 

Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час "Години запитань до Уряду" у Верховній Раді, йдеться на Урядовому порталі.

"Ми – країна, яка має забезпечувати себе всіма компонентами, в тому числі вугіллям. Наше завдання припинити імпорт вугілля, але на це потрібен час", - сказав Володимир Гройсман.

"Приватні шахти добувають вугілля з нормальною собівартістю, а в державних шахтах – які не модернізовані, занедбані, у людей немає засобів захисту, – проблеми", - додав він.

Реклама:

Глава Уряду підкреслив, що держава має інвестувати в модернізацію шахт і безпеку праці шахтарів, а також прораховувати можливість продажу шахт і залучення нових господарів на  вугільні підприємства.

"Нам треба навчитися самим видобувати газ, видобувати вугілля, нарощувати потужності – робити все, аби ми стали експортером енергоресурсів", - зазначив Володимир Гройсман.   

 Нагадаємо, Україна в січні-жовтні 2017 року збільшила імпорт кам'яного вугілля і антрациту в грошовому вираженні в 1,8 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 2,151 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!