"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Скандальна "Голден Деррік" Фукса змінила назву

Середа, 1 листопада 2017, 13:55
Павло Фукс
Павло Фукс

Компанія "Голден Деррік" перейменувалася в "Іст Юроуп Петролеум" (East Europe Petroleum LLC), свідчать дані єдиного держреєстру юридичних осіб.

Про це повідомляє enkorr.

Власниками товариства, як і раніше, вказані Hartlog Limited та НАК "Надра України".

Як повідомлялося, у вересні 2016 року після більше двох років судових розглядів компанія "Голден Деррік" повернула собі право на розробку українських газових родовищ.

Реклама:

Зокрема, Державна служба геології та надр в кінці серпня - на початку вересня відновила "Голден Деррік" дії трьох спеціальних дозволів (ліцензій) на газові площі в Полтавській, Харківській і Дніпропетровській областях.

ТОВ "Голден Деррік" отримала скандальну популярність у 2011 році, протягом якого їй на позаконкурсній основі було видано більше двох десятків спеціальних дозволів на користування надрами.

Такі успіхи пов'язували з лобіюванням бізнесу компанії міністром енергетики Едуардом Ставицьким і Миколою Присяжнюком.

Наразі 33% ТОВ "Голден Деррік" володіє державна НАК "Надра України".

Решта 67% - офшору Hartlog Limited з орбіти власника MosCityGroup Павла Фукса. Він відомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича.

Як повідомляла ЕП, навесні цього року сьогоднішнім бенефіціаром "Голден Деррік" розглядалася можливість перейменування компанії в ТОВ "Нафтогазовидобувна компанія "Аскон Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: