У Білорусі запустили базову станцію мобільного зв'язку на сонячних батареях

Субота, 7 жовтня 2017, 18:10

Мобільний оператор velcom побудував першу в Білорусі базову станцію зв'язку, що працює на сонячній енергії.

Про це повідомляє Itc.ua.

Відзначається, що базову станцію встановили у Любанському районі Мінської області, поряд з місцем будівництва Ніжинського гірничо-збагачувального комбінату, а відсутність електромереж компенсували гібридної електростанцією, що включає в себе сонячні панелі, акумулятори та дизель-генератор.

Реклама:

Базова станція підтримує стандарти GSM і 3G (UMTS-900), завдяки чому зможе забезпечити не тільки зв'язком, але і швидкісним інтернетом жителів довколишніх населених пунктів. "Сонячна" базова станція буде працювати автономно - за більшість процесів відповідає комп'ютер, а за периметром спостерігатимуть камери відеоспостереження і датчики руху, а також сигналізація, яка спрацює при спробі проникнення.

Поруч з щоглою зв'язку закріплені 54 сонячні панелі загальною площею 77 кв.м, які сумарно видають до 14 кіловат електроенергії. Сонячні батареї генерують постійний струм напругою 216 вольт, який трансформується до 54 вольт і подається на обладнання базової станції.

Так само сонячна енергія використовується і для зарядки промислових літій-іонних акумуляторів, завдяки їм щогла зв'язку зможе працювати в нічний час і похмуру погоду. Без додаткової підзарядки вони зможуть живити базову станцію протягом восьми годин. Взимку при дефіциті сонячного світла буде автоматично вмикатися резервна дизель-електростанція, в інші сезони року вишка мобільного зв'язку зможе обходитися виключно відновлюваною енергією від сонячних батарей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: