"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна має оцінити перспективу торгівлі з ЄС в наступні 10 років – МЕРТ

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 16:31

Перш ніж почати діалог із ЄС щодо перегляду умов торгівлі, Україна ще має провести велику домашню роботу, оцінивши можливості торгівлі з ЄС протягом наступних 10 років.

Про це під час Київського міжнародного економічного форуму заявила торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми партнери, що мають відверто обговорювати проблеми та подальші кроки. Тому ми чесно говоримо з ЄС, яких змін в умовах торгівлі з ЄС ми прагнемо", - сказала вона.

"Але це питання, яке буде піднято не завтра. Спочатку нам потрібно провести велику домашню роботу. Нам потрібно проаналізувати наш стан відносин та їхні перспективи на найближчі десять років. Виходячи з цього ми побачимо, де ми можемо отримати додаткові можливості, як для України, так і для ЄС, що потрібно для цього зробити. І з цими даними ми можемо почати діалог з ЄС", - заявила вона.

Реклама:

У свою чергу глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі визнав, що Євросоюз "не має ніяких табу" в обговоренні модернізації умов торгівлі з Україною.

"Звичайно, ми готові до такого діалогу. Але все ж нам в першу чергу потрібно зосередитися на вирішенні проблеми нетарифних бар’єрів та інвестиційного клімату", - заявив він.

Як повідомлялося, Мінгареллі також заявив, що Україні зараз не варто порушувати питання про перегляд безмитних квот.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: