"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Договір з General Electric по локомотивах підпишуть у листопаді - УЗ

Четвер, 5 жовтня 2017, 16:00

"Укрзалізниця" планує в листопаді підписати рамкову угоду про співпрацю з General Electric Transportation.

Як повідомили в УЗ, такі домовленості були досягнуті під час зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана 4 жовтня з президентом і виконавчим директором General Electric Transportation Джеймі Міллер, передає ЦТС.

Сторони мають намір впровадити проект оновлення українського парку вантажних магістральних тепловозів. На переговорах в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов повідомив, що з американськими партнерами досягнуто домовленості про створення робочої групи для прискорення процесу підготовки рамкової угоди.

"Сподіваємося в найкоротші терміни підготувати документи, в рамках яких будуть полягати операційні контракти. Ми вже продемонстрували фахівцям General Electric наші виробничі бази, які могли б стати потенційними майданчиками для розгортання виробництва американською компанією. Крім того, УЗ отримала від американської сторони підтвердження зацікавленості у фінансуванні проекту з боку потужних фінансових організацій", - зазначив Кравцов.

Реклама:

Гройсман повідомив, що локалізація виробництва в Україні за проектом може досягти 40% і висловив надію, що це призведе до створення "десятків тисяч робочих місць" на підприємствах, які вже працюють в Україні.

Як повідомлялося, на початку серпня 2017 року ПАТ "Укрзалізниця" і американська компанія General Electric підписали лист про наміри спільно займатися модернізацією існуючого в Україні парку дизельних локомотивів та будівництвом нових. У підписаному документі йдеться також про сервісне обслуговування тепловозів.

Перший контракт для оновлення локомотивного парку "Укрзалізниці" планується укласти у вересні 2017 року. Співпрацювати з компанією General Electric з виробництва та модернізації тепловозів Укрзалізниця має намір протягом наступних десяти років.

Американська компанія зі свого боку для локалізації виробництва локомотивів в Україні визначить виробничу базу серед українських підприємств.

Наразі парк локомотивів ПАТ "Українська залізниця" становить близько 3870 шт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!