ОПЗ шукає нового партнера для давальницької схеми

Середа, 4 жовтня 2017, 19:43

"Одеський припортовий завод" шукає партнера для роботи за так званою давальницькою схемою після того як група компаній "Еру" вирішила припинити співпрацю з держпідприємством.

Про це в інтерв'ю ЕП розповів в. о. глави Фонду державного майна Віталій Трубаров.

"Завод зараз не працює. Але повертаючись до Державіна (заступник голови ФДМУ Володимир Державін - ЕП), який курирує корпоративний сектор, то він зараз знаходиться в переговорах з господарськими суб'єктами щодо роботи цього підприємства за давальницькою схемою", - сказав він.

За його словами, переговори щодо роботи ОПЗ за давальницькою схемою зараз розглядаються.

Реклама:

"Я не можу сказати, що вони фінішують на наступному тижні або через два, але вони зараз розглядаються і знаходяться в активній фазі", - заявив Трубаров.

При цьому глава Фонду розраховує, що до початку зими підприємство почне працювати.

"Ми ж говоримо не тільки про велике підприємство, яке виконує свої функції. Є ж ще місто Южний. Це пов'язано ще з цим. Ми говоримо про те, що є небезпека соціальних моментів і хвилювань, чого мені вже точно не хотілося б", - підсумував він.

Як відомо, в березні поточного року ОПЗ відновив роботу після вимушеної зупинки. Завод підписав контракт з групою компаній ЕРУ (Енергетичні ресурси України - ЕП), який передбачав роботу за давальницькою схемою - компанії групи постачають газ на завод і забирають вироблені добрива.

Співвласниками компанії "Енергетичні ресурси України" є Андрій Фаворов, Дейл Перрі та Ярослав Мудрий.

Продавцем виробленого із сировини "ЕРУ" карбаміду стала фірма "Агро газ трейдинг", пов'язана з помічником колишнього голови Фонду держмайна Ігоря Білоуса. Компанія називала себе найбільшим постачальником карбаміду виробництва ОПЗ.

В даний момент спвпраця Одеського припортового заводу з ЕРУ припинена.

Нагадаємо, на початку липня поточного року ОПЗ в черговий раз зупинився через подорожчання природного газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: