"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай пустить маршрут нового Шовкового шляху через Україну

Вівторок, 31 жовтня 2017, 15:55
 

Китай хоче запустити вантажні поїзди в Євросоюз через Україну та імпортувати українські продукти харчування.

Про це повідомили в прес-службі Держрезерву "Укрінформу".

"Китайська сторона вже погодила нові маршрути курсування поїздів з Чженчжоу в Словаччину, Польщу, Угорщину і ці маршрути будуть проходити по території України", - йдеться в повідомленні Держрезерву.

"Зараз мова йде лише про транзитне курсування поїздів по території України. А це теж чималі надходження. Наступним етапом має стати розширення проекту та початок експортних поставок українських товарів продуктової групи в КНР", - зазначив голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

Реклама:

За його словами, Держрезерв вже активно працює з Мінінфраструктури щодо визначення точних маршрутів поїздів. На даний момент, китайські експерти за сприяння міністерства вже побували на станціях Чоп і Мостиська, змогли оцінити їх переваги та потужності.

Свої потужності до повномасштабного початку проекту готують і підприємства системи Держрезерву.

"Держрезерв має величезні ощадні та виробничі потужності в аграрному напрямку, також у нас сім великих логістичних центрів, диверсифіковані одне від одного. І ми готові зі свого боку надати їх для цієї справи. Ці підприємства мають прекрасне географічне розташування, розгалужену транспортну інфраструктуру, активно модернізують свої потужності", - підкреслив Мосійчук.

За його словами, китайська сторона дуже зацікавлена ​​в експорті якісного українського продовольства, зокрема, борошна, цукерок, горілки, масла, і т.д.

"Чотири роки тому китайці запустили перший транзитний потяг в Брест, а звідти на Варшаву і в Німеччину. Далі білоруські товари почали експортуватися в Піднебесну. Сьогодні це дуже масштабний китайсько-білоруський проект, Брестський напрямок просто перевантажений. До сих пір весь цей Шовковий шлях проходив, на жаль, в обхід України", - резюмував Мосійчук.

Читайте також: "Один пояс, один шлях". Як Китай планує "колонізувати" понад 60 країн

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: