В НБУ пояснили, яких клієнтів банки перевірятимуть більш ретельно

Вівторок, 3 жовтня 2017, 13:36

Банки будуть більш ретельно перевіряти походження коштів клієнтів виключно задля зупинки дій щодо відмивання грошей за допомогою банківських установ.

Про це у колонці на ЕП пише директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.

"Якщо йдеться про клієнтів з низьким рівнем ризику, які не проводять операцій у великих обсягах і щодо яких у банку не виникає підозр, то до таких клієнтів у банку не може бути  жодних запитань", - запевняє Береза.

За його словами, особливо це стосується тих громадян, які мають рахунки виключно для отримання зарплат, пенсій та соціальних виплат.

Реклама:

"Навіть більше − нові норми НБУ не вимагають від банків витрачати свої ресурси на низькоризикові операції та змушувати людину, яка здійснює одноразову операцію,  заповнювати велику кількість анкет та інших документів", - пише директор департаменту.

Він наголошує, що банк не вимагатиме і додаткових підтверджень щодо строкових депозитів пересічних громадян, укладених на адекватні суми.

"Це також операції низького ризику. Навпаки,  і банки, і регулятор зацікавлені у тому, щоб громадяни здійснювали банківські операції та зберігали гроші на банківських рахунках. Нові вимоги направлені виключно на зупинку будь-яких дій щодо відмивання коштів за допомогою банківських установ", - підсумував Береза.

Раніше повідомлялося, що Національний банк змусив банки змінити підходи до вивчення фінансової діяльності клієнтів. Тепер фінустанови будуть більш ретельно перевіряти походження коштів. Детальніше про це можна почитати за посиланням.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!