Samsung заробить на iPhone X більше, ніж на Galaxy S8

Вівторок, 3 жовтня 2017, 09:46

Продажі компонентів iPhone X принесуть Samsung на 4 млрд доларів більше виручки, ніж він заробить на деталях для Galaxy S8 протягом 20 місяців після початку продажів iPhone X.

Про це свідчать дані дослідження Counterpoint Technology Market Research, пише Ain.ua.

"Дві найбільші компанії на планеті глибоко пов'язані і конкурують між собою. Такі відношення виділяються в порівнянні з будь-яким партнерством, яке ви можете собі уявити", - сказав Девід Йоффе, професор Гарвардської бізнес-школи.

За попередніми даними, Apple продасть 130 млн iPhone X, на кожному з них Samsung заробить 110 доларів. За цей же час продажі Galaxy S8 складуть 50 млн одиниць, на кожному смартфоні компанія заробить 202 долари. В кінцевому підсумку різниця складе трохи більше 4 млрд доларів.

Реклама:

За прогнозом аналітиків S&P, Apple і Samsung стануть компаніями з найбільшою виручкою в 2017 році, якщо виключити китайські банки. Але Apple потрібні екрани і пам'ять від Samsung, щоб виробляти iPhone.

Samsung потрібні замовлення Apple, які змушують працювати бізнес з виробництва компонентів, пише The Wall Street Journal.

Він приніс південнокорейській фірмі 35% загальної виручки в 195 млрд доларів за минулий рік і більше половини з її 25,6 млрд доларів операційного прибутку.

На зустрічах, топ-менеджери Samsung відомі тим, що говорять відвідувачам, які дістають iPhone: "Все нормально. Вони - наш найкращий клієнт".

Відносини Samsung і Apple почалися більше десяти років тому. Чи Джеен, онук засновника корейської компанії, особисто вів переговори зі Стівом Джобсом про надання флеш-пам'яті для iPod.

Партнерство покращилося після того, як в Купертіно почали розробляти смартфони. Неймовірний попит Apple на компоненти - компанія продає понад 200 млн iPhone в рік - обмежує вибір постачальників.

Samsung один з небагатьох, хто може зробити необхідні чіпи пам'яті. А в тому, що стосується OLED-дисплеїв, які Apple використовує в iPhone X, то апетити компанії може задовольнити тільки Samsung.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: