"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилюк каже, що місцеві бюджети вже накопичили 135 мільярдів

Середа, 25 жовтня 2017, 10:55
 

У Мінфіні вважають, що необхідно провести реформу децентралізації таким чином, щоб кожна українська громада отримала достатньо фінансових ресурсів, достатньо можливостей і несла повну відповідальність за те, що відбувається на місцях.

Про це сказав міністр фінансів Олександр Данилюк під час участі у засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє Урядовий портал.

"Наша мета - провести реформу децентралізації таким чином, щоб кожна українська громада отримала достатньо фінансових ресурсів, достатньо можливостей і несла повну відповідальність за те, що відбувається на місцях", - сказав Данилюк.

У Мінфіні вважають, що серед важливих результатів першого етапу реформи бюджетної децентралізації - зміцнення фінансової спроможності місцевих бюджетів. Зокрема, місцеві органи влади отримали додатковий ресурс - як на виконання делегованих їм повноважень, так і на самоврядні функції.

Реклама:

Як зазначив  Данилюк, до загального фонду місцевих бюджетів за січень-вересень 2017 року надійшло майже 135 млрд грн, або майже 80% до річного обсягу надходжень, затвердженого місцевими радами. Приріст надходжень до загального фонду за такий же період 2016 року становить 30%, або 31,1 млрд грн.

Міністр фінансів також акцентував увагу голів облдержадміністрацій на необхідності вирішення питання нерівномірності нарощення дохідної частини місцевих бюджетів. У регіонах існують суттєві розбіжності за рівнем соціально-економічного розвитку та розвитку інфраструктури, масштабом проведених реформ та спроможністю на місцях.

"Все більше регіонів демонструють готовність до реформаторських змін. Але ця готовність різна. Наша принципова позиція: місцевим органам влади необхідно нести відповідальність за належне фінансування розташованих на їх територіях бюджетних установ та закладів. При цьому має бути рівномірний розподіл фінансового ресурсу по всіх регіонах України", - зауважив Данилюк.

Як повідомлялося, надходження до місцевих бюджетів за 9 місяців 2017 року у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року зросли на 31,1 млрд гривень або на +30%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: