Суд підтвердив законність виведення з ринку двох банків

Вівторок, 24 жовтня 2017, 20:03
 

Верховний Суд підтвердив правомірність виведення з ринку неплатоспроможних банків "Капітал" та "Укрінбанк".

Про це повідомили в прес-службі Національного банку).

"ВСУ скасував усі судові рішення попередніх інстанцій та ухвалив нові рішення, якими у задоволенні позовів акціонерів цих банків відмовив повністю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що банк "Капітал" був віднесений НБУ до категорії неплатоспроможних 20 липня 2015 року, а "Укрінбанк" - 24 січня 2015 року.

Реклама:

Причиною такого рішення регулятора по відношенню до банку "Капітал" стала незадовільна якість активів та ризик ліквідності через те, що більшість активів банку та частина операційних потужностей залишилися на тимчасово окупованій території.

Рішення про визнання неплатоспроможним "Укрінбанку" пов'язано з тим, що банк був нездатний своєчасно і в повному обсязі виконувати вимоги кредиторів через недостатність коштів, а його діяльність не відповідала вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і скасував постанову правління Національного банку "Про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних".

Раніше "ЕП" писала, як Укрінбанк став неплатоспроможним.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: