Нафтогаз очікує приросту видобутку газу на 600 мільйонів кубів

Вівторок, 24 жовтня 2017, 15:00
 

Видобуток газу у 2017 році очікувано становитиме на 600 мільйонів кубометрів більше, ніж минулого року.

Про це під час Міжнародної конференції "Нафтогазовий комплекс України на шляху реформування, модернізації та розвитку" сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, збільшення видобутку є наслідком подолання корупції всередині групи НАК "Нафтогаз України".

"Ми будемо шукати і прибирати корупцію у компанії, а люди, що відповідальні за неї, будуть звільнені. У цьому році ми очікуємо додати до газового балансу нашої держави 600 млн кубометрів. Цей пункт дуже пов'язаний з попереднім, нульовою толерантністю до корупції, адже Олег Прохоренко (голова правління ПАТ "Укргазвидобування" - ред) і команда витрачають свій час не на пошуки схем, а на виконання поставлених завдань", - сказав Коболєв.

Реклама:

За його словами, приріст видобутку також залежить від співпраці з міжнародними банками, що дозволило залучити 700 млн дол. під у середньому 2%.

"Це приклад, коли велика державна група отримала доступ до такого ресурсу. Я не знаю прикладів серед приватних компаній, що мали б такий доступ", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, Україна за січень - серпень 2017 року збільшила видобуток газу на 467 млн кубів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявляв, що до 2020 року Україна збільшить видобуток газу та зменшить його споживання, що дозволить не імпортувати "блакитне паливо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: