Інтернет речей переведуть на технологію блокчейн

Неділя, 22 жовтня 2017, 17:30
 

Компанія Cisco створить моніторингову систему для Інтернету речей на основі блокчейна.

Про це повідомляє Відомство по патентам і товарним знакам США.

Для цього Cisco розробляє блокчейн-платформу для відстеження інтернет-пристроїв, їх активності і рівня надійності при підключенні до мережі.

Система також буде самостійно реєструвати і оцінювати додані пристрої на основі інформації про існуючі девайси.

Реклама:

У заяві компанії йдеться "про мережі з низьким енергоспоживанням і мережі з втратами", на яких базуються smart grid - розумні мережі електропостачання. Відзначається, що такі мережі можуть складатися з десятків, тисяч або навіть мільйонів LLN-роутерів.

Кількість LLN-мереж стає дедалі більше, проте, враховуючи середовище і конструкцію таких пристроїв, вони схильні до різних вразливостей.

"У контексті IoT і подібних систем ідентифікація і управління пристроями є ключовою умовою для вироблення життєздатного комплексного вирішення. В залежності від кожного конкретного випадку, "пристрій" має пройти ідентифікацію і реєстрацію за допомогою різних механізмів і процедур", - йдеться в документі.

Нагадаємо, Intel спільно з китайським гігантом у сфері телекомунікацій Tencent підписали договір про наміри щодо спільної розробки рішень на базі технології blockchain для інфраструктури Інтернету речей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: