Татнєфть виграла апеляцію у справі "боргу Коломойського" - росЗМІ

Четвер, 19 жовтня 2017, 14:35
 

Апеляційний суд Англії та Уельсу скасував рішення Високого суду Лондона, який відхилив позов Татнєфті про відшкодування шкоди від розкрадання грошей, призначених для оплати поставок нафти на Кременчуцький НПЗ.

Про це "Комерсанту" повідомили в самій компанії.

Високий суд Лондона буде змушений розглянути позов, відповідачами за яким є бізнесмени Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський, Олександр Ярославський, а також Павло Овчаренко, колишній топ-менеджер ПАТ "Укртатнафта", створеного на базі Кременчуцького НПЗ.

Нагадаємо, російська Татнєфть подала в суди Москви, Лондона та США позови проти України на 144 мільйони доларів у справі Кременчуцького НПЗ.

Реклама:

Як відомо, раніше 18,296% акцій Кременчуцького НПЗ належало структурам, близьким до ПАТ "Татнєфть", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану. Потім на підприємстві з'явилися нові акціонери, близькі до української групи "Приват" і бізнесмена Олександра Ярославського.

В результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів була практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер, пов'язаний з групою "Приват" - ТОВ "Корсан". Боголюбов і Коломойський - давні ділові партнери та співзасновники неоформленої офіційно групи "Приват".

У жовтні 2007 року було заявлено про силове захоплення НПЗ. У зв'язку з цим російська Татнєфть припинила поставки нафти на НПЗ.

Татнєфть пред'явила позов Україні в травні 2008 року на підставі російсько-української угоди про захист інвестицій, укладеної в 1998 році.

Російська компанія виграла справу - міжнародний арбітраж в липні 2014 року зобов'язав Україну виплатити Татнєфті компенсацію в розмірі 112 млн доларів плюс відсотки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: