Ціни на нафту продовжують знижуватися

Вівторок, 17 жовтня 2017, 19:30

Ціна на нафту почала знижуватися у вівторок після заяв Іраку про намір розвивати нафтовидобуток в провінції Кіркук.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:53 знизилася на 0,11 долара (0,19%) - до 57,71 долара за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на 0,31 долара (0,6%) - до 51,56 долара за барель.

Реклама:

Міністерство нафти Іраку заявило у вівторок, що урядові війська отримали контроль над усіма родовищами і об'єктами нафтогазової інфраструктури в провінції Кіркук, цитує заяву міністерства агентство Bloomberg.

Урядовий контроль над родовищами забезпечить приплив нових інвестицій, і нафтовидобуток в регіоні буде розвиватися з метою нарощування експорту, відзначається в заяві.

Як повідомлялося, через збройні зіткнення в провінції був припинений видобуток на двох родовищах в сукупному обсязі 275 тис. барелів на добу.

Також учасники ринку чекають даних про запаси палива в США. За очікуваннями експертів, товарні запаси нафти в країні минулого тижня скоротилися на 3 млн барелів. Дані будуть оприлюднені міністерством енергетики США в середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!