"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман пояснив, що таке індексація пенсій і як це працюватиме

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 10:11

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що індексація пенсій буде проведена вже у 2019 році.

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

Гройсман запевнив, що індексація відбуватиметься щороку та дозволить підтримувати пенсію у такому розмірі, що забезпечить гідне життя українських пенсіонерів.

"Це система, яке не разово підвищує пенсії. Тобто кожного року з 2019 року вже буде індексація. І ця індексація не буде залежати ні від кого", - сказав він.

Реклама:

"Ця індексація буде залежати від економіки, від того, як зростає середня заробітна плата у країні, як розвивається інфляція, і тому ці індекси будуть запроваджуватися автоматично. Ось що є дуже важливим, щоб побудувати справедливу пенсійну систему", – наголосив Гройсман.

Як відомо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій". 

Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

Більше про пенсійну реформу читайте в матеріалах "Всі там будемо". Що передбачає пенсійна реформа від Гройсмана" та "Хочу на пенсію. Як змінить життя українців "реформа Гройсмана".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!