"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" остаточно виграв у Лагуна суд на 4 мільярди

Четвер, 12 жовтня 2017, 15:25
 

Верховний Суд скасував рішення Вищого спецсуду у справі за позовом "Ощадбанку" до Миколи Лагуна і залишив в силі рішення перших двох інстанцій.

Відповідне рішення Верховний Суд прийняв 11 жовтня, повідомляє Finbalance.

Згідно з рішеннями перших двох інстанцій, з Лагуна як з поручителя за зобов'язаннями "Дельта Банку" за договорами по коррахункам було стягнуто 111,8 млн доларів, 12,45 млн євро і 948 млн грн заборгованості.

Дельта Банк і Ощадбанк 15 грудня 2010 року уклали два договори про відкриття і ведення кореспондентських рахунків.

Реклама:

Згодом за цими договорами утворилася заборгованість перед Ощадбанком на 948 млн гривень, 111,8 млн доларів і 12,5 млн євро (всього близько 4,2 млрд гривень).

Нагадаємо, у червні 2015 року Ощадбанк звернувся до суду з позовом до Лагуна як поручителя за невиконаними зобов'язаннями. Суд відмовив йому в задоволенні зустрічного позову, в якому він просив визнати недійсним договір поруки.

Згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 12 березня 2016 року, Микола Лагун як поручитель за невиконаним зобов'язанням Дельта Банку повинен був погасити заборгованість перед Ощадбанком.

5 жовтня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу Лагуна і залишив без змін рішення Печерського суду від 12 березня, а Вищий спецсуд 15 лютого 2017 року скасував рішення судів попередніх інстанцій та поручительство Миколи Лагуна перед Ощадбанком.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: