"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угорська OTP відмовилась від придбання "дочки" російського банку

Четвер, 12 жовтня 2017, 15:08
 

OTP Group відмовилася від покупки Промінвестбанку, підконтрольного уряду Росії, оскільки цей банк "не генерує бізнес".

Про це в інтерв'ю FinClub заявив голова ради директорів і CEO OTP Bank Шандор Чані.

"З Промінвестбанком не вийшло тому, що він не відповідав нашому портфелю. Ми шукаємо, в першу чергу, такий банк, який здатний генерувати бізнес, тобто банк, який дає не тільки інфраструктуру або портфель, тому що це короткостроковий ефект: портфель закінчиться, а інфраструктуру не потрібно купувати, тому що вона у нас і так є", - пояснив Шандор Чані.

Днями стало відомо, що Промінвестбанк збільшив статутний капітал на 10,3 млрд грн до 50,92 млрд грн.

Реклама:

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова в вересні говорила, що є зацікавлені покупці на Промінвестбанк, які в даний момент проводять оцінку due diligence банку. Однак вони поки не подавали документи регулятору.

Раніше повідомлялося, що у придбанні Промінвестбанку зацікавлені троє інвесторів - бізнесмени Нурусулім Аркалаєв та Сергій Тронь, екс-голова СБУ Валерій Хорошковський та угорський банківський холдинг ОТП.

Промінвестбанк є одним з найбільших банків України. Станом на 1 січня 2017 року його активи становили 34 млрд грн. Банк заснований у 1992 році.

Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 року залишався російський державний "Внєшекономбанк" (РФ, 99,7%), який придбав "Промінвестбанк" наприкінці 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: