"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фукс реанімує бізнес Януковича

Середа, 11 жовтня 2017, 11:35

Державна служба геології та надр повернула компанії Голден Деррік, яка контролюється російським бізнесменом з українським паспортом Павлом Фуксом, як мінімум п'ять спеціальних дозволів на розробку газових родовищ в Україні.

Про це йдеться в наказах Держгеології, передає Liga.net.

П'ять наказів від 22 серпня цього року стали доступні для перегляду тільки ввечері 10 жовтня. Ще 11 наказів, виданих в цей же день, досі закриті.

Державна служба геології повернула Голден Деррік ліцензії на розробку наступних площ: Південно-Свистунівської газове родовище в Полтавській області (164,2 кв. Км); Вільшанська площа з запасами сланцевого газу в Полтавській області (136,5 кв. Км); Руновщінское родовище природного газу в Полтавській області (164,5 кв. Км); Флерівско-Ювілейна газова площа в Полтавській області (472,1 кв. Км); Гулаковское родовище сланцевого газу в Полтавській області (119,8 кв. Км).

Реклама:

Нагадаємо, "Економічна правда" повідомляла про те, що ТОВ "Голден Деррік" пройшло експертизу матеріалів, які подаються для отримання спеціальних дозволів на користування надрами.

ТОВ "Голден Деррік" отримала скандальну популярність в 2011 р, протягом якого їй на позаконкурсній основі було видано більше двох десятків спеціальних дозволів на користування надрами.

Наразі 33% ТОВ "Голден Деррік" володіє державна НАК "Надра України".

Решта 67% - офшору Hartlog Limited з орбіти власника MosCityGroup Павла Фукса. Вінвідомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича. 

Як повідомляла ЕП, навесні ц.р. сьогоднішнім бенефіціаром "Голден Деррік" розглядалася можливість перейменування компанії в ТОВ "Нафтогазовидобувна компанія "Аскон Україна". 

В даний час ТОВ "Голден Деррік" володіє спецдозволами на користування надрами трьох площ: Ново-Диканської (сланцевий газ), Попаснянсько-Самарської і Північно-Перещепинської (нафта і природний газ).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: