Росія заблокує доступ до бірж криптовалют

Вівторок, 10 жовтня 2017, 20:35

Банк Росії разом з іншими органами влади будуть блокувати доступ росіян до сайтів, де можна купити криптовалюту, включаючи сайти бірж, які торгують біткоінами.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми проводимо з Генпрокуратурою роботу по закриттю зовнішніх сайтів, які дають можливість нашим громадянам купувати такого роду активи", - сказав перший заступник голови ЦБР Сергій Шевцов.

"У нас є в Росії процедура відключення сайтів, ми по цій процедурі і діємо ... Таких сайтів зараз багато ... По кожному сайту окреме рішення, це постійна робота по блокуванню шкідливих сайтів, які втягують російських громадян в фінансові піраміди", - додав Швецов.

Реклама:

Він уточнив, що такі сайти можуть бути зареєстровані в будь-якій юрисдикції, влади РФ в силах заблокувати доступ до таких сайтів.

"Ми доступ можемо обмежувати, не до біржі, а до сайту. Якщо біржа має сайт і торгує такого роду інструментами, то так, доступ обмежимо", - уточнив Швецов.

"Некваліфіковані інвестори не повинні обслуговуватися нашими профучасниками, іноземними провайдерами, в цьому сегменті ... Ми говоримо про придбання під інвестиційні цілі. Якщо людина або компанія використовують платформу і повинні з цією платформою розраховуватися біткоінами, заради бога. Ми говоримо про те, що це не повинно бути об'єктом інвестування", - пояснив заступник голови ЦБ РФ.

"Рітейл набуває простими способами, ті кому треба і хто робить на цьому бізнес, не матимуть обмежень це зробити, світ так влаштований, що регулятор закриває полегшений доступ, але 100% заблокувати це неможливо і ніхто цим не займається", - сказав він.

ЦБР зберігає негативне ставлення як до обороту криптовалют на території Росії, так і до торгівлі похідними інструментами на криптовалюти на російських біржах.

"Ми спостерігаємо, що біткоіни з розрахункової одиниці поступово перетворюється в актив, який купується з метою отримання через короткостроковий період часу високу прибутковість, тобто спостерігаємо ознаки фінансової піраміди", - продовжив Швецов.

ICO Швецов назвав різновидом краундфандінга, але оскільки сьогодні на ньому розплачуються криптовалютою, то Центробанку "це теж не подобається".

Нагадаємо, в Україні нардепи запропонували легалізувати криптовалюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: