"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на газ в Європі зросли до шестимісячного максимуму

П'ятниця, 8 вересня 2017, 20:52

Спотові ціни на європейських біржових майданчиках продовжують зростати, і станом на 8 вересня підвищилися до максимального показника за останні шість місяців.

Про це свідчать дані біржових торгів, пише Liga.Net.

На німецькому газовому хабі NCG ф'ючерси за тиждень - з 1 по 9 серпня - зросли на 3,5% - з 206,4 долара до 213,6 долара за тис. кубометрів.

Котирування голландського хаба TTF за місячними контрактами за тиждень також підвищилися більш ніж на 3% і 8 серпня торгувалися на рівні 213 доларів за тис. кубометрів.

Реклама:

На найближчому до України майданчику CEGH (Австрія) спотовий газ коштує зараз 221 долар. Це максимальна ціна за останні 6 місяців. В останній раз такі котирування спостерігалися в кінці квітня - початку травня цього року.

Зростання цін в Європі веде до прямого підвищення цін на імпортний газ для України. При нинішніх котируваннях з урахуванням транспортування та інших витрат газ на кордоні буде коштувати близько 230-235 доларів за тис. кубометрів.

На вересень НАК Нафтогаз України підвищив ціни на газ для промислових підприємств на 6,7% до 6 061 - 7 291 гривень/тис. кубометрів без ПДВ (225-270 доларів) з урахуванням маржі продавця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: