"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд стягнув з Жеваго 8 мільйонів на користь банку "Фінанси та Кредит"

Четвер, 7 вересня 2017, 17:40

Шевченківський районний суд Києва вирішив стягнути з бізнесмена Костянтина Жеваго 8,3 мільйона гривень на користь ліквідованого банку "Фінанси та Кредит".

Про це повідомляють "Українські Новини".

У лютому суд зареєстрував позов банку "Фінанси та Кредит" до свого колишнього власника Жеваго.

Реклама:

Банк вимагав стягнути з бізнесмена заборгованість за кредитною лінією.

7 вересня суд вирішив стягнути з бізнесмена 8,3 млн гривень.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура розслідує незаконність фінансової угоди посадових осіб банку "Фінанси та Кредит", які за допомогою нерезидентів України, у тому числі офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є колишній помічник депутата Костянтина Жеваго Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму більш ніж 1 млрд гривень.

У даній справі підозрюються екс-голова правління банку Володимир Хливнюк, екс-заступник голови правління Ігор Копертехін і помічник депутата Олександр Демченко.

27 жовтня 2016 до Демченко був застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 41,34 млн гривень.

У липні Бельгія звернулася до України із проханням направити запит про екстрадицію колишнього голови правління банку "Фінанси й Кредит" Володимира Хливнюка.

У серпні поліцейські затримали в Санкт-Петербурзі одного з керівників банку "Фінанси та кредит" Олега Шапкіна, розшукуваного Інтерполом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: