"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податок на виведений капітал запровадять, попри втрати бюджету - Данилюк

Середа, 6 вересня 2017, 16:40

Міністерство фінансів розробило законопроект, який передбачає новий механізм оподаткування прибутку в формі податку на виведений капітал, однак його впровадження вимагає пошуку компенсаторів втрат бюджету.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну з посиланням на коментар міністра фінансів Олександра Данилюка, передає УНІАН.

За попередніми розрахунками, на перших етапах втрати бюджету становитимуть близько 35-40 млрд грн щорічно.

Реклама:

"Цей механізм створює стимули для реінвестування прибутку в розвиток бізнесу. В той же час, введення цього податку вимагає компенсаторів втрат бюджету. Згідно з попередніми розрахунками, бюджет на перших етапах буде щорічно втрачатиме близько 35-40 млрд грн", - сказав Данилюк.

За його словами, зараз розроблений законопроект переданий на розгляд уряду, і в разі його прийняття Мінфін пропонує скорочувати бюджетні витрати і виступає проти підвищення податків.

"Ми очікуємо конструктивної роботи з пошуку компенсаторів для впровадження цієї перспективної ініціативи", - сказано в коментарі міністра.

Національна рада реформ в 2016 році підтримав ініціативу введення податку на виведений капітал з 1 січня 2018 року.

У червні 2017 року Міністерство фінансів підготувало законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал, який буде застосовуватися до нерозподіленим дивідендах і прирівняних до них платежів.

Одночасно планується скасування податку на репатріацію дивідендів. Згідно з проектом, для дивідендів ставка податку на виведений капітал складе 15%, для прирівняних до дивідендним платежах - 20%.

Сума дивідендів, отриманих в 2013-2017 роках, за яку вже було сплачено податок на прибуток, не підлягатиме оподаткуванню.

Читайте також: Податок на прибуток чи податок на виведений капітал

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!