"Наша Ряба" Косюка обзаведеться третім заводом в ЄС

Середа, 6 вересня 2017, 13:40

Найбільший виробник курятини в Україні агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" має намір придбати третій завод в Європі для виробництва м'ясних напівфабрикатів.

Про це повідомляє delo.ua.

Таким чином агрохолдинг нарощує експорт і переробку м'яса в ЄС.

Реклама:

Як уточнює начальниця відділу по роботі з інвесторами МХП Анастасія Соботюк, за підсумками 2017 року компанія планує експортувати в ЄС до 200-220 тис. тонн м'яса проти 190 тис. тонн у 2016 році.

На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші, які переробляються, в тому числі, на двох підприємствах холдингу - в Нідерландах і Словаччині.

За словами Соботюк, підприємство в Нідерландах працює на максимальній потужності - 1,5 тис. т продукції на місяць. Потужності словацького підприємства в три рази більші, ніж у Нідерландах і поки повністю не задіяні.

"Із запуском другої черги Вінницької птахофабрики плануємо повністю завантажити підприємство в Словаччині", - зазначає Соботюк.

Нагадаємо, МХП у 2017 році почав будівництво другої лінії Вінницької птахофабрики (Ладижин, Вінницька область). До 2020 року планується наростити виробництво до рекордних 730 тис. тонн.

У планах компанії також налагодити виробництво м'ясних напівфабрикатів для європейського ринку.

"Такий продукт як м'ясні напівфабрикати затребуваний на ринку ЄС. Нам цікаво придбання невеликого заводу, який вироблятиме напівфабрикати з української курятини для європейського ринку. Нам потенційно цікава співпраця з європейськими торговельними мережами - ми готові виробляти продукцію під їх private label", - говорить Соботюк .

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками компанії, МХП займає 55% вітчизняного ринку курятини.

У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили 3,5 млн доларів. У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб'ютором заснувала м'ясопереробний завод в Словаччині. Обсяг інвестицій - близько 3 млн доларів.

Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки.

Чистий прибуток МХП в 2016 році склала 69 млн доларів проти чистого збитку в 113 млн доларів в 2015 році. Виручка зросла на 7% - до 1,135 млрд доларів.

Як повідомлялося, за січень-червень 2017 року через державний бюджет було виділено 1,91 млрд гривень на дотації для аграрних підприємств.

809 мільйонів (42% від загальної суми) отримав холдинг "Миронівський хлібопродукт" мільярдера Юрія Косюка, який у 2014 році працював заступником голови Адміністрації Президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: