"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗТМК Фірташа виходить на міжнародний ринок

Середа, 6 вересня 2017, 13:30

Запорізький титаномагнієвий комбінат, що входить в титановий бізнес Group DF Дмитра Фірташа, пройшов сертифікацію у одного з найбільших китайських споживачів титанової губки - компанії GoldSky.

Про це повідомляє Liga.net.

Відзначається, що право поставляти титанову губку китайської компанії ЗТМК отримав після завершення комплексного аудиту, проведеного уповноваженими фахівцями GoldSky.

Концерн GoldSky є титановим підрозділом китайської державної фінансово-промислової групи XiangTou Holding Group. Компанія працює на ринку більше 10 років і входить в топ-5 найбільших споживачів титанової губки в Китаї з активами майже 700 млн доларів.

Реклама:

У компанії вважають, що завдяки виходу ЗТМК на міжнародний ринок, у України з'явилися шанси стати потужним гравцем в так званому "титановому клубі", в який входять Китай, Японія, Америка, Росія і Казахстан.

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" було створено у 2013 році державою в особі Фонду державного майна (володіє 51% статутного капіталу) та Кіпрською компанією Tolexis Trading Limited (49%), яка належить Дмитру Фірташу. Остання зобов’язалася сплатити борги держпідприємтсва, на основі якого було створено ТОВ, та інвестувати 110 млн доларів на впровадження передових технологій і устаткування вітчизняних та зарубіжних фірм. Запорізький титано-магнієвий комбінат є єдиним виробником губчастого титану в Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: