Суд дозволив Генпрокуратурі обшукати "1+1" у справі Приватбанку

Середа, 6 вересня 2017, 12:20

Печерський районний суд Києва 28 серпня дозволив слідчому Генеральної прокуратури провести огляд будівлі в Києві на вулиці Кирилівська, 23, де розташований холдинг "1+1 Media" у справі про розкрадання коштів у Приватбанку.

Про це свідчать матеріали суду, передають "Українські Новини".

28 серпня слідчий ГПУ звернувся в суд із проханням надати дозвіл на огляд житло-офісного будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями й підземним паркінгом загальною площею 10 800 кв. м, що розташований в Києві на вул. Кирилівська, 23.

Реклама:

Ця будівля належить ТОВ "Поділ Нерухомість", у ньому розташований медіахолдинг "1+1 Media" і телеканал ТЕТ.

Розслідуванням установлено, що в травні 2014 року Національний банк і "Поділ Нерухомість" уклали іпотечний договір із забезпечення вимог НБУ як іпотекотримач за договором рефінансування від 3 березня 2009 року.

Предметом іпотеки за зазначеним договором виступила зазначена будівля.

Під час розслідування за фактом зловживання службовим становищем і заволодіння посадовими особами Приватбанку чужим майном, слідством призначена комплексно-комісійна оціночно-будівельна, оціночно-земельна й товарознавча експертиза зазначеної будівлі.

Для проведення огляду будівлі, слідство клопотало про організацію безперешкодного доступу до об'єкта й належні умови роботи під час огляду.

Як повідомлялося, 10 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що НАБУ проводить економічні дослідження щодо справи про розкрадання коштів Приватбанку.

21 грудня минулого року Приватбанк перейшов у державну власність.

Як відомо, за словами екс-голови Приватбанку Олександра Шлапака, ГПУ відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме - доведення банку до неплатоспроможності.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних з Приватбанком.

Читайте також: Тіні Приватбанку. Що Коломойський наобіцяв Кабміну та НБУ і не виконав

Рекомендуємо почитати: "З таким настроєм слона не продати". Чи домовиться Коломойський з державою щодо кредитів Приватбанку

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!