АМКУ порушив справу за ознаками узгоджених дій на ринку скрапленого газу

Вівторок, 5 вересня 2017, 19:25

Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу.

Про це повідомив глава відомства Юрій Терентьєв журналістам в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"З приводу скрапленого газу вчора ухвалено рішення про призначення державного уповноваженого Валерія Полюховича і було порушено справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій. Зараз проходить детальне планування наступних кроків з розслідування і, відповідно, будуть розпочаті процесуальні дії АМКУ", - сказав він.

Терентьєв додав, що відомство ознайомлене з оприлюдненим інтернет-виданням "Обозреватель" листуванням між керівниками оптових трейдерів, в якій вони обговорюють питання встановлення цін на скраплений газ.

Реклама:

"Ми з обережністю ставимося до таких доказів, як оприлюднена СМС-комунікація між учасниками ринку", - зазначив голова Антимонопольного комітету України.

Терентьєв додав, що комітет вивчить всі етапи ціноутворення на скраплений газ, включаючи виробників, оптових торговців і рітейлерів.

Як повідомлялося, корекція цін на автогаз почалася 31 серпня. Деякі мережі АЗС знизили ціни на 50 коп/л.

Українські ціни на скраплений газ в серпні 2017 року поставили абсолютний рекорд за всю історію спостережень. Буквально за місяць альтернатива бензину - скраплений газ - подорожчав на заправках в півтора рази, а оптові ціни зросли вдвічі.

Ситуацією зацікавився уряд. 29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів нараду з представниками галузевих асоціацій та компаній-операторів ринку скрапленого газу, на якому обговорювалися причини різкого зростання цін на автогаз.

В цей же день АМКУ оголосив про початок розслідування. 30 серпня ситуацію прокоментував президент Петро Порошенко, висловивши впевненість, що в другій половині вересня роздрібні ціни на газ повернуться на колишній докризовий рівень.

Читайте також: Ціни на автогаз б'ють рекорди: чому і що буде далі

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!